Откриха завещание от служебното правителство: Социалната пенсия за старост да се

...
Откриха завещание от служебното правителство: Социалната пенсия за старост да се
Коментари Харесай

Служебното правителство завещало: Пенсиите за старост да се увеличат с 30 лева

Откриха " наследство " от служебното държавно управление: 

Социалната пенсия за напреднала възраст да се усили с 12% или с към 30 лева Идеята е парите, които не са свързани с трудова активност, да са съответни на трудовите пенсии. Те пък ще се усилят по Швейцарското предписание с 50% от растежа на междинния застрахователен приход и 50% от инфлацията, което също е 12%., съобщи.

Предложението е записано в плана за Постановление на Министерския съвет и това е един от последните актове на служебното държавно управление. Ако това се случи, обществената пенсия за напреднала възраст ще скочи от 247 лв. на 276,64 лева от 1 юли 2023 година

Ръст

С смяната ще скочат и другите пенсии, несвързани с трудова активност. Сред тях са за военна и гражданска неработоспособност, обществената пенсия за неработоспособност и персоналната пенсия. Ще се покачат и добавките, които се дефинират като % от обществената пенсия за напреднала възраст. " Това решение се одобри още с удължителния бюджет, съгласно него всички пенсии се усилват по Швейцарското предписание.

Сега единствено се извършва “, разяснява за " Телеграф “ Деница Сачева, народен представител от ГЕРБ и някогашен обществен министър. Тя акцентира, че скокът на парите за напреднала възраст е контрактуван, без значение от обстоятелството, че се удължава бюджет, който е за предходната година. Предложението на служебното финансово министерство нарастването да не е от юли, а от октомври, било отхвърлено. " Хората си чакат тези пари и нямаше смисъл от сходен трус “, добави Сачева.

Помощ

148 лева месечно помощ за топло от предходната година вземат и фамилии с деца. Промените в наредбата, по която се отпуска, плануват, когато в фамилията има дете на възраст сред 4 и 16 година, само че също и друго сред 16 и 18 година, което не учи и няма регистрация в бюро по труда, семейството да не отпада от подпомагането, само че парите да се понижават за всяко такова хлапе.

Друга смяна бе и въвеждането на по-високи стойности на диференцирания приход за отопление, която провокира рецензия от страна на омбудсмана Диана Ковачева. Възрастните и хората с увреждания ще продължат да бъдат измежду предпочитаните получатели на целева помощ както досега, отвърна някогашният длъжностен отраслов министър Лазар Лазаров.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР